Baustoff + Metall: ‘Power BI biedt oneindig veel kansen’

Baustoff + Metall

Dingen slimmer maken, daar heeft Marc van der Steen wel wat mee. En met ICT heeft hij ook enige affiniteit. Dus toen hij werd benaderd voor ons Power Ontbijt, hapte hij graag toe. Inmiddels sleutelt de Business Controller van Baustoff + Metall Nederland minstens 30 uur per week aan de implementatie van Power BI. “Ik zie oneindig veel kansen.” Baustoff + Metall is een groothandel in ‘droge afbouw’. Denk aan systeemwanden, systeemplafonds, vloersystemen, isolatiematerialen en bouwkundige brandpreventie.

Ondanks corona is er onlangs een nieuwe vestiging geopend in Ridderkerk, waar technische isolatie wordt verkocht. Marc werkt ruim een jaar op het kantoor in Den Bosch en heeft het goed naar z’n zin. “Het is een familiebedrijf, maar wel actief in 15 landen. Leuke sfeer, platte structuur en veel aandacht voor innovatie. Dat spreekt mij aan.”

Het Power Ontbijt smaakte naar meer, Marc was nieuwsgierig. “Even heb ik overwogen een consultant in te schakelen, maar ik wilde het toch graag zelf uitvogelen: Wat houdt het precies in, wat kan ik ermee? Dus heb ik de Power BI Masterclasses van Kasparov Finance & BI gevolgd.

Frank Govers (trainer van Kasparov Finance & BI/Ferocia Opleidingen) gaf de cursus. “Die is zo goed ingevoerd en enthousiast, het is echt z’n hobby. We werden breed geïnformeerd en vervolgens ben ik ermee aan de slag gegaan: rapporten bouwen. Het is een groot programma dat oneindig veel kansen biedt. Maar je kunt vrij snel slagen maken als je er tijd in stopt. Dan gaat het iets opleveren. Qua sales haal ik er al bruikbare informatie uit, maar het kan overal invloed op hebben, van voorraadbeheer tot cash-positie.”

Marc beseft dat het een krachtige tool is. En dat geldt ook voor zijn collega’s: “Ze zien de eerste rapporten en vragen steeds meer. Maar het moet geen overload worden, dan verliezen ze hun betekenis. De voorraad wc-papier hoeft niet in een rapportje. Het is nog te pril voor concrete resultaten, maar ik stop er niet voor niets zoveel tijd in. Power BI gaat een grote impact op ons bedrijf hebben.”