Driessen Autogroep bouwt Power BI uit tot hart bedrijfsvoering

driessen autogroep power bi kasparov

Ron Beukers werkt al zijn hele carrière in de autolease, waarvan de laatste 12 jaar bij Driessen Autogroep in Eindhoven. Een groot kenner van de leasemarkt dus, in al zijn facetten. Naast de veelgebruikte branche-software stapte hij over op Power BI. “We zijn het nog aan het uitbouwen, maar ik vind het nu al fantastisch.” Kasparov Finance & BI ondersteunt en helpt mee.

De directeur van Driessen Autolease kent de leasemarkt van binnen en van buiten en voelt zich thuis bij het Eindhovense familiebedrijf. “Dit heeft een perfecte schaal: groot genoeg om het werk interessant te maken en klein genoeg om snel te schakelen, impact te maken.” Dat doet Driessen zeker, want zij zijn de traditionele stuurinformatie aan het omvormen tot een meerdimensionaal datawarehouse.

“Net als de meeste leasebedrijven werkten wij met specifieke software voor onze branche. Gebruiksvriendelijk, je kunt er best veel mee, maar de rapportages vond ik altijd al te generiek en ontoereikend. Die moet je zelf in elkaar knutselen. Dat is best een optie, ténzij je meerdere databronnen hebt. Bovendien wil de groep specifieke rapportages meenemen. Daar is meer voor nodig en dat kan Power BI leveren.”

Kasparov Finance & BI kwam in beeld als kennispartner. In een goed gesprek met Laut en Yves werd een aanpak besproken, waarin ook eigen mensen intensief zijn betrokken. “Getraind door Kasparov BI, om meteen de nodige kennis in huis te krijgen. Dat heeft heel goed gewerkt, we hebben in korte tijd veel voor elkaar gekregen.”

Het team startte met commerciële rapportages en breidt de functionaliteit inmiddels uit naar planning en klantrapportages: een overzicht van de prestaties van hun vloot, met alle relevante parameters. “De volgende stap is bestaande financiële rapportages omzetten in Power BI, elke ochtend vers op het scherm. Dat maakt ons leven een stuk gemakkelijker.”