ESG 3

Met Kasparov ESG als partner

Je wilt werk maken van duurzaamheid. Want dat is de weg vooruit voor je klanten en je medewerkers. Maar hoe maak je het concreet? En hoe doe je dat in overeenstemming met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)? Je wilt gezond groeien en schaalbaar sturen op duurzaamheid.
Dat kán, met Kasparov ESG als partner in Advies, Data & Reporting en Interim.

 

NEEM CONTACT OP MET ONZE ESG SPECIALISTEN

 

Advies icon

Advies

Data & Reporting icon

Data & Reporting

Interim icon

Interim

ESG2

Hoe ver is jouw organisatie?

Er zijn veel verschillen in de manier waarop organisaties omgaan met duurzaamheid, en de mate waarin ze zijn voorbereid op de nieuwe Europese wetgeving. Soms staat ESG hoog op de agenda, en is de dubbele materialiteitsanalyse al doorlopen. Dan weet je als bedrijf op welke duurzaamheidsthema's je wil én moet sturen, vanuit je eigen perspectief én dat van je stakeholders.

Andere organisaties zijn minder ver. Die worstelen bijvoorbeeld nog met de analyse: Wat willen wij met duurzaamheid? En wat verwachten onze stakeholders? Hoe maken we de thema’s concreet? Welke stappen schrijft de CSRD voor?

Kasparov ESG begeleidt dit complexe proces. Vervolgens helpen we je bij het identificeren en gestructureerd ontsluiten van data uit de complexe waardeketen. Van daaruit maken we de vertaling naar een passende Data & BI-oplossing.

Bepaal jouw duurzame koers

De verplichte CSRD-rapportage omvat stuurinformatie op de terreinen milieu, maatschappij en bestuur.
Oftewel: environmental, social en governance (ESG).

Welke duurzaamheidsthema’s voor jou van belang zijn, bepaal je aan de hand van de dubbele materialiteitsanalyse. Die is essentieel voor de scope van je CSRD-rapportage, maar ook voor de vraag: welke koers wil ik varen? Dat begint bij het in kaart brengen van je waardeketen en je interne en externe stakeholders. Wat voor risico’s en kansen zien zij op gebied van duurzaamheid? Hoe pas ik mijn beleid, acties en doelstellingen daarop aan? Wij bieden advies & support bij het uitvoeren van deze stappen.

Meetbare resultaten

Om scherp te kunnen sturen op duurzaamheid, moeten duurzaamheidsdoelstellingen meetbaar worden gemaakt.
Wij ondersteunen het design van deze KPI’s. Vervolgens analyseren we de beschikbaarheid van interne en externe databronnen, ontsluiten we de benodigde data en brengen we dit samen in een ESG-rapportage. Deze rapportage integreren we in de bestaande Data & BI architectuur binnen jouw organisatie, zodat duurzaamheid onderdeel wordt van het geheel. Het creëren van stuurinformatie, dáár ligt onze kracht.

ESG 4

Interim binnen ESG

Kasparov heeft een sterk netwerk op het gebied van ESG. Onze focus gaat daarbij uit naar experts op het gebied van Project- en changemanagement, dataverzameling of een achtergrond in sustainability. Zij weten hoe ze jouw organisatie verder kunnen helpen en kunnen ontzorgen op het gebied van ESG. Qua rollen kun je denken aan Implementatiemanager CSRD / ESG, ESG Adviseur, Manager Sustainability, ESG Controller, ESG Reporting Specialist en ESG Data Analist. Kasparov ESG biedt met een sterk netwerk interim-oplossingen welke wij graag inzetten om jouw organisatie te helpen bij tijdelijke capaciteit. Samen kunnen we bouwen aan een veelbelovende en duurzame toekomst. Benieuwd naar de mogelijkheden?

ONTMOET ONZE ESG SPECIALISTEN

Missie

Door ons werk zien wij mensen en organisaties groeien. Dat is de drijfveer.
Juist in tijden van verandering is het essentieel om grip te houden en te kunnen sturen. Wij maken werk van ambitie en bouwen samen aan een duurzaam fundament voor de toekomst. Dat maakt ons de ideale ESG-partner.

Visie

Om relevant te blijven voor klanten, medewerkers en de maatschappij, is de juiste aandacht voor duurzaamheid essentieel. Wij geloven dat het realiseren van ambities en groei, hand in hand kan gaan met het verduurzamen van je bedrijf. Bovendien moet je aan wettelijke eisen voldoen.

Verduurzamen begint bij jezelf, maar kun je niet alleen. Wij ondersteunen bedrijven in de vorm van advies, implementatie en capaciteit. Gefundeerd op onze jarenlange ervaring met Finance, Data en BI.

Het is hoog tijd!

Ongetwijfeld ben je al bewust bezig met de duurzaamheid van je bedrijf. Omdat je het zelf wil, omdat stakeholders erom vragen, én omdat Europese wetgeving het eist. Beursgenoteerde bedrijven hebben nu al te maken met de CSRD en grote bedrijven moeten vanaf 2025 rapporteren. Kortom, het is hoog tijd om je voor te bereiden.

PLAN EEN ADVIESGESPREK IN

Laut van de Sanden
Director BI & ESG

Laut is verantwoordelijk voor de groei en doorontwikkeling van Kasparov BI. Naast het managen van het team en het ontwikkelen van de BI dienstverlening houdt hij zich bezig met het uitbreiden van het klantennetwerk.

Laut van de Sanden
Noël Bouman
Business Manager ESG

Als Business Manager ESG adviseert Noël op het gebied van ESG-implementatieondersteuning en interim capaciteit. Hij breidt het klantennetwerk uit en zorgt voor het opbouwen van duurzame klantrelaties. 

 

Noël Bouman
Rens de Waard
Manager Operations BI & ESG

Rens is een ervaren manager op het gebied van Digitale Transformatie, BI en Data Management. Hij is verantwoordelijk voor optimalisatie van de Kasparov BI propositie en aansturing van Financial Performance Management Projecten.

Amber Klomp
Managing Consultant ESG

Amber wordt enthousiast van het vertalen van strategische doelstellingen naar de juiste stuurinformatie, óók op gebied van duurzaamheid. Ze is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de Kasparov ESG propositie.

Maarten Hofmeester
Managing Consultant Data

Maarten is sterk in het ontwerpen en ontwikkelen van data-platformen en producten. Naast deze kennis heeft hij veel inzicht in de voorwaarden van succesvolle data gedreven oplossingen, met een focus op standaardisatie en (kosten-)efficiëntie.

Bjarne Phaff
BI Specialist

Bjarne is een gedreven young professional, met oog voor detail. Zeg je data, dan zeg je Bjarne. Door zijn Minor Data Driven Business Lab en zijn specialisaties in Applied Data Science, heeft Bjarne veel affiniteit met data vraagstukken.