ZZP

interim

Netwerk van zzp'ers

Wij werken structureel samen met een netwerk van zelfstandige data-, analytics- en BI-professionals. Doorlopend hebben wij interim-opdrachten voor ZZP’ers, doorgaans op HBO- en WO-niveau en mid + senior level. Qua rollen kun je denken aan Business Intelligence Specialist, Business Analist, Data Analist, Data Engineer, Data Scientist, Master Data Specialist en Data & Analytics Lead.

Opdrachten voor ZZP’ers plaatsen wij niet online. Enerzijds omdat vraag en aanbod vaak snel bij elkaar komen, maar ook omdat opdrachtgevers hechten aan vertrouwelijkheid. Des te belangrijker dus dat wij een goed beeld hebben van de ZZP’er, die wij bemiddelen. Ben je geïnteresseerd om als zelfstandige via ons aan de slag te gaan? Schrijf je in met een actueel CV. Als wij kansen zien, maken we graag persoonlijk kennis met je.
 

Meld je aan

Peter van de Bos

Kennispartner Peter van den Bos over zijn liefde voor Power BI

Peter van den Bos heeft de ontwikkeling van Power BI op de voet gevolgd. In de afgelopen tien jaar heeft hij zich gespecialiseerd in de BI-stack van Microsoft, omdat hij al snel besefte dat de software “alles biedt wat een moderne organisatie nodig heeft”. Als freelance BI Specialist voert Peter regelmatig projecten uit voor opdrachtgevers van Kasparov BI. Bovendien traint hij onze consultants en inspireert hij relaties in ontbijtsessies.

“Ik leerde Kasparov BI kennen op zo’n sessie, die ging over DAX. We hadden meteen een klik en er was veel behoefte aan kennis van dat relatief nieuwe vakgebied. Zelf had ik al wat expertise opgebouwd, dus we zijn gaan samenwerken. Eerst met de inhoud van aantrekkelijke, interactieve sessies. Later begon ik ook met de coaching van consultants en het sparren op praktijkcases.”

Ooit was Peter elektricien in de tuinbouwkassen rond Naaldwijk. Toen hij op dat werk was uitgekeken, kwam hij bij een service provider terecht. Hij wist alles van bekabeling en omdat hij veel klanten over de vloer kreeg, groeide hij door naar de rol van database marketeer. Daar werd Peter gegrepen door de enorme potentie van BI.

“Van platte data nuttige informatie maken. Dat zag ik als een grote kans, het was liefde op het eerste gezicht. En in feite is het nog altijd de kern van ons werk. Data waren afzonderlijke silo’s op verschillende afdelingen van een bedrijf, niemand combineerde ze met elkaar. Je kunt er de mooiste inzichten real time mee creëren: snel reageren op de markt, prijzen, inkoop, voorraadbeheer. Een echte game changer.

Ons team van BI Consultants staat paraat, maar liever helpen we natuurlijk aan de voorkant: KPI’s benoemen, een goed datamodel opzetten, het dashboard bouwen. In de Power BI Ontbijtsessies  probeert Peter de basis uit te leggen, liefst in interactie met deelnemers. “We kunnen veel in anderhalf uur. De meeste ogen zijn dan wel geopend. Sommigen gaan er zelf mee aan de slag, anderen kiezen voor co-creatie met ons team. Wij doen het echt samen met de klant, zodat ‘ie zelfstandig verder kan als wij weer vertrekken.”

Peter zet zich ook rechtstreeks in voor klanten van Kasparov BI. “Wat ik bijvoorbeeld doe, is het BI-landschap beoordelen vanuit een helikopterview. Ik ga niet mee in de hectiek van alledag, maar benoem verbeterkansen. Zodanig dat ze ook écht op de agenda komen te staan. En laatst heb ik een consultant van Kasparov BI geplaatst. Dat is win-win.

Die wederkerigheid kenmerkt onze relatie. Waarde leveren, staat centraal. In alle openheid.

Ik zie dat de BI Specialisten hard groeien en elkaar enorm uitdagen. Ze willen het naadje van de kous weten, en je maakt ze niet gek. Dat alles in een heel persoonlijke sfeer. Als fanatieke schaatser was ik hard aan het trainen voor een toertocht op de Weissensee. Vooraf kreeg ik een fruitmandje voor de vitamines. Mooi toch?”

Theo Herraets

Theo Herraets over Power BI

Al vóór de oprichting van Kasparov BI bouwde Theo Herraets mee aan het specialisme. Als zelfstandig Business Controller en BI Specialist zag hij al vroeg kansen om vanuit finance Power BI te implementeren. En sindsdien werkt hij regelmatig voor opdrachtgevers voor Kasparov BI.

“De eerste jaren was het pionieren, veel bedrijven moesten nog kennis maken met BI. daarom heb ik ook een bijdrage gegeven aan kennissessies. Ik had al wat expertise opgedaan, omdat ik als zzp’er veel te maken kreeg met managementrapportages. Ik geloof daar sterk in als basis voor al je acties, maar het bouwen ervan kostte zoveel tijd dat je nauwelijks aan de analyse toekwam. Daarvoor is Power BI een oplossing.”

“Inmiddels passen we dit toe bij veel bedrijven. Sommige staan aan de voorkant, andere willen doorpakken. Idealiter wordt Power BI de centrale aansturing van alle bedrijfsprocessen, gebaseerd op KPI’s. Dan haal je het maximale uit de mogelijkheden en werk je echt data gedreven. Er valt een wereld te winnen, en dat doen we stap voor stap.”

Theo werkt graag samen met Kasparov BI vanwege het persoonlijke contact. “We kennen elkaar goed, daarin wordt ook meer geïnvesteerd dan ik gewend ben in de markt. Daardoor passen opdrachten altijd goed bij me, en heb ik een fit met de klant. We doen het samen, ook als het gaat om kennisdelen. We helpen elkaar en roepen specialisten in als dat nodig is.”