Amber Klomp creëert duurzame stuurinformatie

“Bij Kasparov BI weten we hoe je van data stuurinformatie maakt. Dus hoe voor de hand liggend is het, dat we dat ook doen op het thema duurzaamheid?” Aan het woord is Amber Klomp, Managing Consultant van het nieuwe label Kasparov ESG. Duurzaamheid verdient een volwaardige plek aan elke directietafel. “Wij ondersteunen bedrijven bij het bepalen van hun duurzaamheidsstrategie én de vertaling daarvan naar meetbare stuurinformatie.” 

Amber vindt het niet meer van deze tijd dat bedrijven puur op financiële performance sturen. “Het resultaat moet in balans zijn met de consequenties van je bedrijfsvoering voor klimaat en maatschappij. Bij veel bedrijven is al aandacht voor duurzaamheid; andere bedrijven hebben nog stappen te zetten. De gedachte achter de Europese CSRD-wetgeving is dat bedrijven hiertoe worden aangezet, doordat ze transparant moeten zijn over hoe duurzaam ze zijn.” 

Voordat Amber ons team twee jaar geleden kwam versterken, werkte ze ruim 7 jaar op een accountantskantoor. “In die tijd heb ik ook mijn RA-titel behaald. Mijn werk bestond voornamelijk uit het controleren van jaarrekeningen. Toen al vond ik het interessant om te kijken hoe je efficiënter met data kunt omgaan, en hoe je er veel meer waarde uit kunt halen. Maar dat was gefocust op het toepassen van data analyse binnen een jaarrekeningcontrole en het gebruik van Power BI daarbij stond toen nog in de kinderschoenen.” 

Ze was zo enthousiast over Data & BI, dat ze er méér mee wilde werken. Dus sprak Kasparov Finance & BI haar direct aan. Met een sterke financiële basis kon ze zich hier verdiepen in datastromen, systeemintegraties en procesoptimalisaties. “Na verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers, trek ik nu de ESG-kar. We zagen de uitdagingen waarmee bedrijven worstelen op dit vlak, maar het biedt ook kansen. Door bedrijven te helpen bij het verkrijgen van inzicht en grip op het gebied van duurzaamheid, blijven ze relevant in de toekomst en kunnen ze ook écht iets betekenen voor het klimaat en de maatschappij.”

Als gecertificeerd CSRD Implementatiemanager heeft Amber zich verdiept in de ESG-wetgeving: “De CSRD is weliswaar complex en het type data brengt uitdagingen met zich mee, maar het ontsluiten, structureren en rapporteren van data is onze dagelijkse business. Deze kennis en ervaring brengen we samen, zodat we onze klanten kunnen ondersteunen bij de implementatie van Data & BI-oplossingen, óók op gebied van duurzaamheid en CSRD.”

Met Amber sparren? 
Beursgenoteerde bedrijven hebben nu al te maken met de CSRD en grote bedrijven moeten vanaf 2025 rapporteren. Kortom, het is hoog tijd om je voor te bereiden. Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Plan een adviesgesprek in. 

Amber

Wij houden jou op de hoogte