Holistische blik op data

Door de razendsnelle ontwikkeling van data, hebben bedrijven behoefte aan een holistisch beeld van hun waardeketen. Dat beeld wordt helder met hét sleutelbegrip dataplatform. Kasparov BI heeft alle disciplines in huis voor de ontwikkeling van een state-of-the-art data warehouse óf data lakehouse. Zo komen we tot de diep gekoesterde éne waarheid voor de hele organisatie.

Maarten Hofmeester, onze Managing Consultant Data, heeft hard gewerkt aan de opbouw van een ‘goed ingespeeld team’ met specialisten in dataplatformontwikkeling. “We hebben veel kennis verzameld over de volle breedte van de Microsoft data en BI stack. De ‘latest & greatest’ in data, waarmee we momenteel mooie resultaten boeken. En alle nieuwste inzichten en releases nemen we mee naar het volgende project.”
 
Met veel opdrachtgevers bouwt Kasparov BI een langetermijnrelatie op. Daarin profiteren beide partijen van de voortdurend groeiende kennis in het vakgebied, en van de standaardisering die het team doorvoert. Maarten: “Het gaat zó snel, we opereren op het scherp van de snede. We bouwen glasheldere, aantrekkelijke platforms waarop alle data samenkomt. Niet alleen voor BI-toepassingen, ook voor bijvoorbeeld AI en dataleveranties aan derden.


Voorbeelden? Recent heeft het Kasparov-team een Microsoft Fabric-oplossing geïmplementeerd bij Vecos, leverancier van kantoorlockers. Maarten: “Dat is het paradepaardje van Microsoft, een SaaS-oplossing voor de realisatie van dataplatforms. Daarop komt alle data samen die Vecos gebruikt voor marketing, sales en operations. Het is een data lakehouse, dat de voordelen van datalake en data warehouse combineert. Het bedrijf kan nu heel simpel rapportages opleveren die voorheen buiten bereik waren. En dat is weer een springplank voor nieuwe inzichten.”
 
Ook interessant: Bij BrandLoyalty hebben we een dataplatform beheerd in de overgangsfase bij een bedrijfsfusie. “Daarbij ging het vooral om instant beschikbaarheid, kwalitatief en actief beheer van een bestaande situatie. Het team was daar al voor een andere klus, en is hier flexibel ingesprongen.” 
 
Kortom, Kasparov BI loopt synchroon met de nieuwste ontwikkelingen in data. Heeft jouw bedrijf ook behoefte aan overkoepelende inzichten? Aarzel niet, deel je vragen met ons!

Maarten

Wij houden jou op de hoogte