Kasparov ESG: Scherp sturen op duurzaamheid

Je wilt werk maken van duurzaamheid. Want dat is de weg vooruit voor je klanten en je medewerkers. Maar hoe maak je het concreet? En hoe doe je dat in overeenstemming met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)? Je wilt gezond groeien en schaalbaar sturen op duurzaamheid. Dat kán, met Kasparov ESG als partner op gebied van ESG advies, data processing en reporting.  
  
Rens de Waard, operations manager bij Kasparov BI en ESG, ziet veel verschillen in de manier waarop organisaties omgaan met duurzaamheid en de mate waarin ze zijn voorbereid op de nieuwe Europese wetgeving. Hij noemt twee actuele projecten: “De eerste betreft een bedrijf in de bouwsector. Daar staat duurzaamheid en ESG hoog op de agenda. Zij hebben de zogenaamde dubbele materialiteitsanalyse doorlopen, waardoor ze weten op welke duurzaamheidsthema's ze willen en moeten sturen, vanuit hun eigen perspectief én dat van hun stakeholders. Wij gaan helpen bij het identificeren en gestructureerd ontsluiten van de benodigde data uit de complexe waardeketen. Van daaruit maken we de vertaling naar een passende Data & BI oplossing.” 
  
Andere organisaties zijn minder ver, vertelt Rens. “Die worstelen bijvoorbeeld nog met de analyse: Wat willen wij met duurzaamheid? En wat verwachten onze stakeholders? Hoe maken we relevante thema’s concreet? Welke stappen schrijft de CSRD voor? Daar helpen wij de organisatie met het begeleiden van dit complexe proces.” 
  
Ongetwijfeld ben je al bewust bezig met de duurzaamheid van je bedrijf. Omdat je het zelf wil, omdat stakeholders erom vragen, én omdat Europese wetgeving het eist. Beursgenoteerde bedrijven hebben nu al te maken met de CSRD en grote bedrijven moeten vanaf 2025 rapporteren. Kortom, het is hoog tijd om je voor te bereiden. 
 

Rens

Rens de Waard

Wij houden jou op de hoogte